Badges
Afgebeelde badges zijn niet te koop!!!

 

Op deze pagina is een overzicht te vinden van badges van nationale competities, europese en wereldtoernooien, jubileumbadges, klassieke badges, badges met een maatschappelijk doel en badges (clublogo's) waarin een dier centraal staat.

 

Klik op afbeeldingen voor details

 

WK en EK toernooien

UEFA en Champions League

Nationale competities

Ieder EK en WK heeft zijn eigen badge tijdens kwalificatie- en eindtoernooiwedstrijden.

Van de Europese badges op voetbalshirts is de Champions League badge verreweg het bekendst. Een overzicht sinds de invoering in 1992.

Badges van nationale competities zijn wereldwijd terug te vinden op wedstrijdtenues. Een overzicht uit meer dan 20 landen.

     

Jubileumbadges

Maatschappelijk doel

Thema: dieren

Tijdens een jubileumjaar spelen clubs vaak in speciaal ontworpen herdenkingshirts. Een speciaal ontworpen jubileumbadge verfraaid het meestal traditionele clubshirt.

Badges met een maatschappelijk doel tref je aan zowel op shirts uit nationale competities als bij internationale toernooien. Eenmalig of gedurende het gehele seizoen. 

Dieren komen meer voor op clubbadges dan wellicht verwacht. Een overzicht van alle clubs over de wereld waar het dier in het clublogo voorkomt.

     

Klassiekers

   

   

Badges van clubs met een rijke historie of nationale teams spreken altijd tot de verbeelding. Des te meer als de teams niet meer bestaan, zoals het nationale team van de DDR.